Kummikirje 4/2018


Zimbabwen kylmä talvi ja Suomen kuuma kesä on takanapäin. Lapset ovat vielä elokuun lomalla voimia keräten. Lukuvuoden viimeinen eli III lukukausi käynnistyy 11.9. ja päättyy 6.12.2018.

Yleistunnelmia maassa on koko elokuun ajan värittänyt 30.7. käydyt supervaalit ja niitä seurannut kiistely presidentin vaalien tuloksesta. Opposition ehdokas ei ole hyväksynyt vaalikomission tulosta, joka toi istuvalle presidentille niukan voiton. Perustuslaki-tuomioistuin käsittelee esitetyt valitukset keskiviikkona 22.8. Talouden puolella ei tapahdu uusia käänteitä ennen kuin poliittinen kuvio on täysin selkeytynyt, maahan saatu uusi toimiva hallitus ja uuden hallituksen linjaukset julkistettu. Huolestuttavaa on se, että inflaatiolukemat ovat selväsi nousussa. Heinäkuussa hinnat nousivat vuositasolla 4.3%, mikä on korkein lukemat sitten v. 2012 ja erityisesti ruuan hinta oli noussut. Kiihtyvä inflaatio yhdistettynä jatkuvaan likviditeettipulaan hankaloittaa ihmisten elämää entisestään. Myönteistä taloudelle tänä vuonna on ollut matkailijamäärien kasvu, joka oli 15% ensimmäisen neljänneksellä edellisvuoteen verrattuna.

Dzikwa Trustin toimintakeskuksessa on myös kesä-elokuulla ollut mukana  suomalaisia työharjoittelijoita ja vapaaehtoisia ja lisää tulossa! Maita basa.

Apetta lasten ajatteluun & koulutyöhön

Dzikwa Trust pitää keittiön toiminnassa myös lomakuukausina. Keittiö valmistaa lukukausien aikana noin 8,000 ateriaa/kk ja lomakuukausina vähän vähemmän. Keskimäärin lähes 300 lasta käy päivittäin syömässä. Ruokailun ylläpitäminen kaikkine muuttuvine ja kiinteine kuluineen maksaa meille noin 3,000 euroa/kk.

Olemme tänä vuonna vielä kovasti jäljessä lasten ruokailun vuosibudjetin kattamisessa. Ensimmäisten 7 kk aikana olemme saaneet kokoon vasta vajaat 20% yhdistyksen tavoitteesta ja n. 10% koko kulubudjetista. Suomesta saaduista lahjoituksista puolet tuli yhden koulun  – Seinäjoen lukion – keräyksestä!

Pyydämme nyt lisää lahjoituksia ruokarahastoon!

Voit varmistaa yhden lapsen kk-ateriat 20 eurolla; 3 kk-ateriat 60 eurolla ja koko vuoden ruokailun yhdelle lapselle 240 eurolla.

Maksutili: Zimbabwen Aids-orvot ry, Nordea, FI76 1745 3000 0616 40 ja ruokailun viite on 1038.

Onko ideoita: Keräämme nyt myös näkemyksiä ja ehdotuksia siitä, miten yhdistys voisi paremmin turvata lasten lämpimän lounasruokailun. Onko sinulla jokin konkreettinen ehdotus tai idea, miten voisimme aktivoida kohdennettua varainhankintaa Dzikwa Trustin keittiölle?

Peukuta ja jaa niin selätämme FB-algoritmeja: Pyydämme kaikkia Facebook-seuraajiamme jakamaan yhdistyksen päivityksiä omilla sivuillaan! Näin saamme kasvatetuksi lukijoiden ja mahdollisten tukijoiden piiriä. Yhdistys FB:ssa: https://www.facebook.com/zimbabwenaidsorvot

Vihannespuutarhamme laajenee: Jatkossa Dzikwa Trust kasvattaa omavaraisuuttaan ruuan tuotannossa. Hollannin lähetystö on myöntänyt Dzikwa Trustille pienehkön avustuksen, jonka turvin nykyinen vihannestuotanto yli kolminkertaistetaan ja lisäksi hanke sisältää kananpoikien ja kanien kasvatuksen lihan naudanlihaa korvaavaan tuotantoon.

Kummittomat lapset

Dzikwa Trustin tukemista lapsista on vielä 19 ilman kummia. On tyttöjä ja poikia ala-asteella ja muutama yläasteella oleva tyttö. Hyvä kummi ja tukija – auta meitä löytämään oma kummi näille lapsille!

Löydät tietoja kummittomista lapsista nettisivuiltammeKummilasten suhteen – ota yhteyttä Oiliin: oili.wuolle (at) gmail.com