Kummit


Kummina olet tärkeä

Kummivierailulla Zimbabwessa

Kummina olet mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa lapset pääsevät kouluun ja heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan. Kummina varmistat lapsen koulunkäynnin jatkumisen ja vastaat lapsen välittömistä koulumaksuista: lukukausimaksut, tutkintomaksut sekä lisämaksut esim. opettajien kannustuspalkkioihin, koulurakennusten huoltoon ja investointeihin. Lapset käyvät pääsääntöisesti alueen julkisia kouluja, koulu aloitetaan 6-vuotiaana ja vuosi jakautuu kolmeen lukukauteen. Tuen avulla ostamme lapselle pakollisen koulupuvun, kengät, urheiluasut ja repun. Hankimme myös koulutarvikkeita kuten kynät, kumit, paperit, harjoituskirjat- ja vihot. Kummin käsikirjasta saat lisää tietoa kummina olemisesta!

Kummina saat tietoa työstämme ja lapsesi kuulumisista

Kummina sinulle avautuu ikkuna zimbabwelaisen lapsen arkeen ja pääset seuraamaan miten tukesi saa aikaan pysyviä muutoksia lapsen elämässä. Saat säännöllisesti tietoa työn etenemisestä, kummilapsesi koulumenestyksestä, kotioloista ja yleisestä elämäntilanteestaan. Olet myös tervetullut kummivierailulle. Lue tarkemmin yhteydenpidosta ja lahjoista sekä koulutuloksista.

Kummimaksut

Vuosittaisen kummimaksun suuruus riippuu lapsen kouluasteesta; ala-asteelle, yläasteelle ja lukioon on omat kummimaksuluokat. Mikäli et muista, millä kouluasteella kummilapsesi on, kysy sihteeriltämme oili.wuolle (at) gmail.com. Jos kummina oleminen ei jossakin vaiheessa enää ole sinulle mahdollista, kerro siitä meille mahdollisimman nopeasti, jotta emme turhaan karhua maksuja. Ymmärrämme, että tilanteet ja olosuhteet muuttuvat.

Voit viedä sanaa eteenpäin

Toivomme että kummius vastaa odotuksiasi. Olemme pieni järjestö, joka toimii Suomessa täysin vapaaehtoisilla resursseilla ja Dzikwankin kenttätiimi on pieni. Voit olla suureksi hyödyksi toiminnallemme viemällä hyvää sanomaa eteenpäin kertomalla siitä ystävillesi. Jos tarvitset esitteitä tai lisäkappaleen vuosikertomuksestamme, voit pyytää meitä toimittamaan niitä sinulle. Mikäli tiedossasi on jokin suurempi kohderyhmä, yhdistys, koulu tms. voimme mahdollisuuksien mukaan saada ”lähettilään” paikalle esittelemään toimintaamme.