Prosperous on ensimmäinen Dzikwalainen, joka ottaa oman kummilapsen!


Prosperous Mzodza, Dzikwan entinen kasvatti, piipahti ilahduttamassa Oilia ja Seppoa lokakuun lopussa kertoakseen suuren uutisen. Vakava nuori mies tuli käymään omalla autollaan toimintakeskuksessa ja sanoi, että hän tahtoo kummiksi yhdelle lapselle ensi vuoden tammikuusta alkaen. Prosperous on kolmas zimbabwelainen kummi ja ensimmäinen Dzikwan oma nuori, joka ottaa kummilapsen!

Prosperous jäi äidin kuollessa orvoksi, sillä isä oli häipynyt omille teilleen hänen synnyttyään. Sedän perhe otti pojan hoiviinsa ja hän sai Zimbabwen Aids Orvot ry:n kautta kummin. Prosperous kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2013, mutta jäi ilman stipendiä vaikka sai 11/15 pistettä. Kummi ei valitettavasti pustynyt kustantamaan yliopisto-opintoja ja niinpä poika aloitti omin avuin erään toisen nuoren miehen kanssa oman kopiointi/printtausyrityksen. Oililta ja Sepolta saadun pienen lainan turvin Prosperous sai hommatuksi yhden ison kopiointikoneen ja pienen tilan yhden kampaamon takatiloista keskustassa. Runsaan vuoden kuluttua hän tuli maksamaan saamansa lainan. Ei tarvinnut kysellä perään!

Prosperous on tehnyt kovasti töitä, irrottautunut alkuperäisestä  kumppanistaan ja perustanut aivan oman firman nimeltä VynTech Graphics. Hänellä on nyt viisi printteriä, vinyylinleikkuri, kuumapuristin jne., joilla voi suorittaa monenlaisia kopiointi, printtaus, painatustöitä. Hän vuokraa tiloja keskustassa, työllistää kaksi työntekijää ja tukee lisäksi kahta setänsä kouluikäistä lasta. Pian hänellä on oma kummilapsikin!

Mikäli haluat tukea tällaisia sydäntä lämmittäviä menestystarinoita, lue täältä miten voit tukea Zimbabwen Aids Orvot ry:n toimintaa.