Yhdistyksen perustajat edustivat näyttävästi Linnan juhlissa!


Oililla Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ritarimerkki, Sepolla Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki

Kevään kansainvälisyyskasvatuksen kiertueella Zimbabwen Aids-orvot ry:n perustajat Oili Wuolle ja Seppo Ainamo tapasivat Rouva Jenni Haukion Mäntyniemessä, jolloin Letwinin suloinen laulu lopuksi houkutteli paikalle myös Presidentti Sauli Niinistön. Kohtaamisen ansioista ja tunnustuksena vuosikymmeniä kestäneestä hyväntekeväisyystyöstä Oili ja Seppo saivat kutsun Linnan juhliin 6.12.2017.

Hararessa alkoi kuumeiset valmistelut, sillä tapahtumaan oli vain kolme viikkoa aikaa. Sepon frakki saapui jännittävästi vasta tiistaina Skotlannista ja yksinuoltajaäiti Fatima suunnitteli ja ompeli Oilin upean puvun Hararessa tansanialaisesta batiikkikankaasta. Baobab-puun kuvio sai inspiraationsa ajatuksesta, että Suomen vauraus syntyi metsistä, jokainen lapsi tarvitsee kunnon juuret kasvaakseen ja että joskus on kärsittävä koviakin voidakseen uudistua. Tv-toimittaja keksi mainita vielä sisun! Iso hopeinen baobab-puu kaulakoru oli zimbabwelaisen maailmankuulun Patrick Mavrosin taidonnäyte.

Juhlat sujuivat loistokkaasti ja tv:stä nähtiin jopa Oilin ja Sepon tanssahtelua tanssilattialla. He tapasivat työelämän varrelta entisiä kollegoja Suomen Pankista ja teollisuudesta sekä pääsivät jututtamaan mm. Juttu Urpilaista, joka ollaan kutsumassa ensi huhtikuun juhlaseminaarin puheenjohtajaksi. Tungos Linnassa oli melkoinen, mutta kaikilla oli hyvä juhlamieli 100-vuotiaan Suomen kunniaksi!